Rólunk

A kezdeményezésről

A CastleTrip projekt célja az erdélyi kastélyturizmus népszerűsítése és fellendítése, valamint a kastélyok közötti együttműködés elősegítése. A honlap könnyen kezelhető felületén Erdély legjelentősebb látogatható kastélyairól, kúriáiról, udvarházairól és várairól olvashatnak az érdeklődők és kirándulni vágyók. Továbbá egynapos, bárki számára hozzáférhető és bejárható regionális jellegű, útvonalba szervezett kastélytúrákat mutat be. Minden útvonal (jelenleg 3) egy-egy erdélyi régió legjelentősebb látogatható nemesi épületeit foglalja magába. A felületen minden olyan információ elérhető, amely egy érdekes és sikeres kastélytúra előkészítéséhez szükséges: történelmi, építészettörténeti, művészettörténeti és családtörténeti információk az épületekről, fényképek, helyrajzi és látogatási információk, praktikus tippek és tanácsok.

Jövőkép

A honlapot hosszú távon szeretnénk többnyelvűsíteni (angol és német nyelvre) és az útvonalak számát bővíteni, valamint további információkkal kiegészíteni a tartalmakat (pl. étkezési és szállásajánlatok, kastélyokhoz kapcsolódó programlehetőségek) A jövőben olyan módon szeretnénk formálni a honlapot, hogy a lehető legszélesebb körű információkat és szolgáltatásokat tegyük elérhetővé egyetlen felületen. Ezáltal a projekt jelentősen megkönnyítené az utazásszervezést az érintett régiókban.

Kezdeményező

Az AntePortum Egyesület 2019-ben alakult. Alapítói a szellemi és épített örökség megmentése és népszerűsítése iránt elkötelezett fiatalok. Az egyesület tevékenységének két alapeleme van: közösségépítés és kulturális programszervezés. Egyrészt össze szeretnénk fogni a kultúra iránt érdeklődő erdélyi (és nem csak) fiatalokat. Másrészt a közösség erejével, figyelembe véve a kor igényeit, szeretnénk kulturális értékteremtő tevékenységeket megvalósítani.

Csapat

Ambrus Dorottya

Barazsuly Viktória Adrienn

Enyedi Bálint

Dr. Kálmán Attila

Kálnoky Mátyás

Szekeres-Ugron Villő

Szőcs Imre

Ugron Győző

Scroll to Top